Belső tréner képzés

 

Ahol megtalálsz minket

Belső Tréner képzés

2018. november 10. – 2019. február 23.

Helyszín: VISTA VERDE OKTATÁSI KÖZPONT
1085 Budapest József krt. 37-39. 4. em. 28. (51-es kapucsengő).
A 120 órás képzés részvételi díja: 480.000.- Ft/fő (Áfa: 0%, tárgyi adómentes)
Early Bird kedvezmény: 432.000.- Ft/fő (Áfa: 0%, tárgyi adómentes)
Early Bird határidő: 2018. október 25.

Jelentkezés »

Belső tréner képzés személyes konzultáció

Szeretnél többet megtudni az intézményről, a képzésről, a trénerekről és a tematikáról? Egyeztess időpontot velünk egy személyes konzultációra a Vista Verde irodájában, ahol már most felteheted a számodra fontos kérdéseket!

KONZULTÁCIÓRÓL BŐVEBBEN >>

120 órás Belső tréner képzés időpontjai, tematikája

1. Modul: November 10.

A csoportmunka nagy hangsúlyt kap a képzés során, ezért arra törekszünk, hogy már az első találkozás alkalmával elkezdjük kiépíteni a bizalmi légkört és a csoporttagok megismerjék egymást. Megvitatjuk a szakmához kapcsolódó motivációikat, félelmeiket, és ránézünk arra, hogyan is működik a tréneri hivatás napjaink szervezeti realitásában.

2. Modul: November 24.

Az alapvető tréneri kompetenciák megismerését követően egy önismereti blokk segíti a résztvevőket, hogy megismerjék saját erősségeiket és fejlesztendő területeiket. Egyéni akciótervet készítenek maguknak, amelyet fókuszban tartanak mentoraik segítségével a képzés során.  A nap további részében a tanulási stílusokról, személyiség típusokról és a típusok egymáshoz kapcsolódásáról lesz szó.

3. Modul: December 01.

A tréning igények felméréséhez, kialakításához és a tréning indításához kapcsolódó tréneri kompetenciákat fejlesztjük ezen a napon. Elsajátítják, hogyan kell:

 • hatásosan indítani egy tréninget,
 • keretezni, a megállapodásokat visszajelezni,
 • facilitálni az ismerkedést és a bizalomépítést,
 • kiépíteni a tanuláshoz szükséges motivációt,
 • kialakítani a „jégtörést” és az energizálást.

4. Modul: December 15.

A képzés ezen pontján aktuálissá válik a csoportdinamika erősítés technikájának és az együttműködés fejlesztésének elsajátítása, amelyet saját élményen keresztül tanulnak meg a résztvevők. A csoportszerepek nagy hangsúlyt kapnak ezen a napon, tudatos szintre emeljük a csoportban betöltött szerepüket és megtanulják a tanulási kör típusait. 

5. Modul: Január 05.

A hatásos kommunikáció, az asszertivitás, az értő figyelem és az empátia erősítése népszerű feladatok a tréningeket megrendelők körében. A résztvevők megtanulják, hogy is néz ki egy testreszabott tematikus tréning nap, ami tartalmazza a tréner egyéniségét és erősségeit, így ismét nagy hangsúlyt kap az önismeret.

6. Modul: Január 12.

Trénerként kihívás lehet, ha egy „ellenálló” vesz részt a tréningen. Megtanulják felismerni, megérteni az ellenállás okát, így tudjuk kezelni azt. Megbeszéljük milyen az intro-extrovertált, a vicces, a befeszült, a mindent tudó és még sorolhatnánk mennyiféle viselkedést produkálnak a résztvevők. A rivalizálás, a konfliktusok kialakulása olyan esetek, amelynek kezelését szintén elsajátítják a résztvevők. 

7. Modul: Január 19.

A következő alkalom során a csoportmoderációs technikáké lesz a főszerep. A résztvevők nem csupán megismerik, hanem meg is tapasztalják és gyakorolják ezeket. A technikák megmutatják, hogyan lehet hatékonyan, szem előtt tartva egy jól strukturált célt, csoportmunkát vezetni. Ilyen módszerek például a csoportalakítás, csoport motiválás, workshop és facilitálás.

8. Modul: Január 26.

Aki a tréneri hivatást választja, nyilvánvalóan ismeri a mondást, hogy a tréner a saját személyiségével dolgozik. Fontos a kiállás, az előadói stílus, hiszen mindezzel hatunk a csoportra, és befolyásoljuk is a csoport működését. Egy tréner munka közben „pódiumon van”, így fontos, hogy magabiztos legyen az inspiráló témafelvezetésben, a rövid prezentációk megtartásában, az interakciók kialakításában, a gyakorlatok levezetésében.

9. Modul: Február 02.

Az előző téma folytatásaként a résztvevők továbbra is gyakorolják az előadás-technika és csoportbefolyásolás fontosabb elemeit (hatásos prezentáció, eszközhasználat, váratlan és nehéz helyzetek kezelése). A bizalmi légkör, a mentorok támogatása és az elsajátított tudás segítségükre lesz abban, hogy kamatoztathassák saját erősségeiket, és kialakíthassák sajátos tréneri stílusukat.

10. Modul: Február 09.

A tréning módszertanának sajátosságaiból (önismeret, tapasztalati tanulás, csoportdinamika) fakadóan számos esetben előfordul, hogy a résztvevőkben pszichológiai folyamatok indulnak el. Trénerként magabiztosnak kell lennünk a pedagógiai-pszichológiai folyamatok facilitálásában. Így a résztvevők gyakorolják a határozott tréneri fellépést, a megfelelő visszajelzést, és megtanulják hogyan kell elősegíteni az önreflexiót.

11. Modul: Február 16.

Mindenki másként értelmezi a valóságot, legyen szó adatokról, értelmezésekről, ítéletekről. Ezek az értelmezésbeli különbségek konfliktusokhoz, félreértésekhez vezethetnek, ezért törekednünk kell arra, hogy egy közös platformon működjenek a tréning során. A közös nyelv kialakításában segítenek a mutatószámok, skálák, közös fogalom alkotások, aminek a technikáját megtanulják a résztvevők.

12. Modul: Február 23.

A tréning nem végződhet egy átfogó összegzés nélkül. A tanulságok levonása, a visszajelzések adása, a tudás- és tapasztalatösszegzés nem csak azt segítik elő, hogy a tanult tudás hosszú távon megmaradjon, hanem a hatásos zárást is. A jó zárás kulcsfontosságú az utánkövetés során, illetve a tréning műfaj iránti attitűdöt is pozitívan formálja.

Képzés érdeklődés

Jelenleg még nincs fix időpontunk, kérlek add meg az elérhetőséged, hogy kollégánk felvehesse veled a kapcsolatot.

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

Vista Verde Oktatási Központ NAIH reg.száma: NAIH-94040/2016 és NAIH-94041/2016

Mit csinál egy belső tréner?

A megismert és begyakorolt módszerek alapján:

 • feltárja a szervezeti-képzési igényeket és ezek alapján testre szabott tréningeket ajánl, tervez és valósít meg,
 • specifikus készségeket mér fel és fejleszt (pl. vezetői, kommunikációs, tárgyalástechnikai, stb.),
 • csapatkohéziót és együttműködést fejleszt,
 • csoportműködést moderál és ezt meg is tanítja a dolgozóknak/vezetőknek (pl. hatékony meetingek),
 • önismeretet fejleszt,
 • arra használja a személyiségét és a kompetenciáit, hogy embereket és csoportokat fejlesszen a napi szintű hatásosabb alkalmazkodás és boldogulás érdekében.

Ezért érdemes!

A belső tréner képzésünk gyakorlatias, hiszen leginkább tapasztalati tanulással lehet elsajátítani a módszertanát. Emellett fontosnak tartjuk elmondani, hogy tudományos megalapozottságú technikákat adunk át, modern pszichológiai és pedagógiai megközelítésben, a jelenkori vállalati igényekre reagálva.

A hallgatóknak nem adunk “kész forgatókönyvet” hiszen trénerként az imporvizációs készség, a rugalmas gondolkodás fejlesztése áll a célpontban amellett, hogy az ember- és önismeret és a csoportdinamika észlelése, adaptív kezelése van a fókuszban. Ezért az ismeretanyagot és az eszköztárat úgy adjuk át a résztvevőknek, hogy önálló módon képesek legyenek különböző tematikákra saját forgatókönyveket kidolgozni, szem előtt tartva a csoport sajátosságait, tudásszintjét.

Miben fejlesztjük a résztvevőket?

A fentiek magabiztos végzéseben, és az ehhez tartozó önismeretben. Jót és jól, mellébeszélés nélkül! 🙂 Tudományosan megalapozott, modern, a mai világ igényeire reagáló képzési módszerek kompetens használatában.

Miért a Vista Verde Belső tréner képzése?

 • Engedélyezett felnőttképzési intézmény és képzési program
 • Piacképes szaktudás és gazdag tréneri eszköztár
 • Napjaink szervezeti realitásának megfelelően kialakított tematika
 • Több ezer óra tréneri tapasztalattal rendelkező tréner csapat
 • Nyomtatott és elektronikus jegyzetanyagok eszközökkel, tesztekkel
 • Szakmai segítség az új vállalkozás elindításában
 • Mentor program, amely megfelelő szakmai támogatást nyújt a kezdő lépésekben

Kinek ajánljuk a képzést?

Mindazoknak, akik hisznek az együttműködésen alapuló vezetésben, az egyének és csoportok folyamatos fejlesztésben, akik erőforrást látnak a csoport hatékonyabb működésében, és mindezeket tevékenyen szeretnék előmozdítani. Továbbá azoknak, akiket szeretnének akár külső, akár belső trénerként tevékenykedni a jövőben.

A képzés oktatói, trénerei

A Vista Verde a képzések magas színvonalának biztosítása érdekében nagy hangsúlyt fektet a szakmailag kiváló, tapasztalt oktatók megnyerésére, továbbá az Intézmény vezetése tudatosan törekszik arra, hogy csak a szükséges előfeltételekkel és referenciákkal rendelkező trénerekkel működjön együtt.

 • Trénereink a hazai coaching szakma elhivatott, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező képviselői.
 • Az ICF nemzetközi coaching szervezet által minősített PCC és ACC Coach trénerek
 • Engedélyezett Business Coach képzésünk Coach-trénerei  Magyarországon egyedülálló módon több, mint 10000 óra Couching tapasztalattal, garantálják a legjobb minőséget!

KIS-TAMÁS LORÁND

Pszichológus, szervezet- és vezetésfejlesztő tanácsadó, életvezetési és business coach, tréner, egyetemi oktató

Kis-Tamás Loránd, belső tréner oktatóPszichológusként embereket, szervezetfejlesztőként pedig emberek által működtetett rendszereket támogatok az elérni kívánt változásokban. Több mint 10 éve dolgozom egyéni és csoportos konzultációs módszerekkel, életvezetési és munkapszichológiai témakörökben. Bár az időm nagy részében gyakorlati munkát végzek, fejlesztői megközelítésemben a tudományos megalapozottság és az érvényes kutatási háttér is alapvetően fontosak számomra. Így a tudomány aktuális eredményeinek gyakorlatba való átültetését kutatóként is feladatomnak tartom.

Szervezetfejlesztőként főleg szervezeti diagnosztikával (mérés, visszajelzés, akciótervezés), szervezeti filozófia kialakításával (jövőkép, küldetés, értékrend), változásmenedzsmenttel, krízis feldolgozással foglalkoztam, míg executive és life coachként a legtöbbször a vezetői önismeret, reziliencia, stresszkezelés és kiégés-megelőzés, a változások menedzselése,  munka-magánélet egyensúly, mindfulness (tudatos jelenlét a mindennapokban és a munkában) témákkal szembesültem munkám során.

Kedvenc tréning témáim között szerepel az asszertív kommunikáció, stressz- és konfliktuskezelés, idő- és feladatgazdálkodás (személyes hatékonyság), motiváló és csapatépítő vezető, reziliencia, együttműködés-fejlesztés, mindfulness, fejlődés-orientált gondolkodás, csoport moderációs és prezentációs technikák és készségek.

Megbízott egyetemi oktatóként a Budapest Műszaki Egyetem Ergonómia és Pszichológia Tanszékén, a Metropolitan University-n, Budapesti Gazdasági Egyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen tartott előadásokat Szervezetpszichológia Szervezeti kommunikáció, Projektmenedzsment, Szervezetfejlesztés, Szociálpszichológia, Tréning módszertan, Coaching (gyakorlat), Munkapszichológia témákban.

Szabadidős tevékenységeimben is a változás és a fejlődés lehetőségeit keresem, legyen az harcművészet, sport vagy tánc.


KISHÁZY GERGELY

Igazságügyi munka- és szervezetpszichológus, politikai szakértő, egyetemi oktató

Kisházy Gergely, belső tréner oktatóKülönféle technikákkal több, mint 25 éve vezetek kompetenciafejlesztő tréningeket, szervezetfejlesztő műhelymunkákat, személyes vezetőfejlesztéseket. Leggyakrabban szervezetdiagnosztikával, kiválasztással, képzési rendszerek kidolgozásával, tréner- és moderátorképzéssel, vezetőfejlesztéssel, tudásteremtés alapú csoportmoderációs- és befolyásolástechnikával, inspiráló előadói módszerekkel, változás- és motivációmenedzsmenttel foglalkozom.

A felsőoktatásban a József Attila Tudományegyetemen, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen és a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen tanítottam, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen dolgozom oktatóként. Az kommunikációhoz és a pszichológiához kapcsolt oktatott tantárgyak között szerepel(t) az alkalmazott coaching kommunikáció, a retorika, a szóvivői beszéd- és érveléstechnika, a közszereplés, az üzleti prezentáció, a vokális befolyásolás pszichológiája, a kreatív problémamegoldás pszichológiája, az önismeret és személyiségfejlesztés, az alkalmazott médiakommunikáció, a tárgyalástechnika és kifogáskezelés, a mediáció pszichológiája, a politikai tanácsadás pszichológiája és a szociálpszichológia.

Pszichológusként legszívesebben a szervezeten belüli zaklatások alkalmazott kríziskommunikációjával és azok igazságügyi munka- és szervezetpszichológiai vonatkozásaival, krízisfeldolgozással, törvényszéki bírók tárgyalótermi váratlan helyzetekre való felkészítésével, politikusok köz- és médiaszerepléseinek tervezésével és hatékonyságelemzésével, beszédalapú kiválasztással, beszédteljesítmény-értékeléssel és -fejlesztéssel foglalkozom.


SZIRMAI ANNA LINDA

Pszichológus, tréner

Szirmai Anna Linda, belső tréner oktatóEgész szakmai életem során mindig több „kalapot” viseltem: egyszerre vagyok terapeuta, tréner és kutató. Ezért fontos számomra, hogy minden tréningem lehetőséget adjon az önismeretre, a valódi emberi kapcsolódásra, a hiteles forrásból szerzett elméletek megismerésére és a tanultak valóéletre vonatkozó, praktikus alkalmazásának begyakorlására.

Tréneri karrierem egy multinacionális cégnél kezdődött, ahol Training managerként és mentorként ügyeltem a 400-600 alkalmazott fejlődési igényeire, fejlesztettem a belső tréneri közösséget és tartottam magam is tréningeket új munkavállalóknak, tapasztalt szakértőknek és a vezetőségnek egyaránt. A mentori közösséggel itt dolgoztuk ki az egyedi trénerképző programunkat is, amely a kiválasztástól egy sikeres pilot alkalomig vezette végig a résztvevőket. A személyre szabott képzési terv része volt egy mentorálási folyamat, tréningek, kötelező irodalmak és házifeladatok – ezeknek köszönhetően a tréneri közösség előtt megtartott pilot tréningek általában sikeresen végződtek.

2015 óta szabadúszó trénerként dolgozom, továbbra is elsősorban soft skill készségek fejlesztésén. Az elmúlt években tartottam csapatépítést ELTE hallgatóknak és tanároknak, 70 fős multis csapatnak és vezető PR-ügynökségnek; vezetőket képeztem pénzügyi szektorban; kommunikációs készségeket fejlesztettem és egészségmegőrző interaktív előadásokat tartottam gyógyszercégeknél és tartottam interaktív pszicho-művészeti tárlatvezetést kortárs művészeti múzeumban. Kedvenc témáim: változáskezelés, konfliktus-kezelés, munka-magánélet egyensúly, ön-management, networking és a kiválasztás-készségmérés (AC/DC).

Terapeutaként az egyenrangúságra, hitelességre és elfogadásra építő Kliens-központú (rogersi) megközelítést, valamint a spontaneitást, kreativitást és akciókészséget fejlesztő pszichodráma módszereit alkalmazom.

A jelentkezés feltételei

Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével erősítheti meg a részvételi szándékát.

A jelentkezéshez felsőfokú végzettség (diploma) szükséges, melynek másolati példányát a jelentkezéshez csatolni kell (elektronikus formátum esetén JPG, vagy PDF).

A bekapcsolódás nincs szakmai végzettséghez, előzetesen elvárt ismeretekhez kötve.

Képzésünk nyílt csoportos képzések, melyek a minimum létszám megléte esetén indulnak. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 15 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

Középfokú végzettség esetén csak tréning formájában végezhető el, de ebben az esetben a díj áfa köteles. Kívánunk nyitni azok felé is, akik még nem rendelkeznek diplomával és szeretnének az életükben változtatni a kommunikációs technikáikon egyszerűbb családi, párkapcsolati, munkahelyi konfliktusaikon, ezért tréning formájában is elvégezhető a Belső Tréning képzésünk.

A képzés időtartama és helyszíne

A képzés helyszíne: Vista Verde Oktatási Központ, 1085 Budapest József krt. 37-39. IV. em. 28. (51-es kapucsengő). A képzés időpontjával kapcsolatos kérdéssel, vedd fel velünk a kapcsolatot!

A képzés tematikája

A képzés tematikájából néhány főbb pont:

 • A vállalati tréningek fajtái és jellegzetességeik, napjaink szervezeti realitásában
 • Az igényfelmérés, és tréning „testreszabás” módjai, valamint a bizalomépítés első technikái
 • Szervezeti, csoport és egyéni igények és felmérésük
 • Az általános tréneri feladatok ismertetése
 • Önismereti tapasztalat és tudás szerezése a tréningmunkára vonatkozó személyes erősségeikről és fejlesztendő területeikről
 • A különböző tanulási stílus preferenciák és a hozzájuk illeszkedő tréneri technikák
 • Dinamikus személyiség elméletek és az eltérő személyiségek kapcsolódása
 • A folyamatok facilitálása
 • Hatásos tréningindítás és keretezés
 • Asszertivitás, értő figyelem, érzelmi intelligencia
 • Konfliktusok, ellenállás kezelése, bevonás
 • A csoport, csoportdinamika, csoportszerepek
 • Beszédtechnika, prezentációs technika és improvizációs készség fejlesztése

A képzés díja

A képzés alap ára: 480.000 Ft

Early Bird ár: 432.000 Ft (Early Bird határidő: szeptember 15.)

Képzés érdeklődés

Jelenleg még nincs fix időpontunk, kérlek add meg az elérhetőséged, hogy kollégánk felvehesse veled a kapcsolatot.

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

Vista Verde Oktatási Központ NAIH reg.száma: NAIH-94040/2016 és NAIH-94041/2016

Online Jelentkezés

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

Vista Verde Oktatási Központ NAIH reg.száma: NAIH-94040/2016 és NAIH-94041/2016

Aktuális

Mediáció itthon, avagy mit mutat a mérleg nyelve?

A fejlődő civilizáció sajátosságaiból kifolyólag a mediátor közbenjárásáért kiáltó esetek száma egyre inkább növekszik. A mediáció iránti igény tehát egyre nő, a szakemberek száma viszont még korántsem zárkózott fel a jelentkező igényekhez képest. Szükség van a...

A képzési program Nyilvántartásba vételi száma: E-000378/2014/B001

Szakmai felelős

Hevesi Lia

Hevesi Lia

Munka – és szervezetpszichológus
+36 20 330 71 75
liahevesi@vistaverde.hu

“Liát egy nagyon értékes kurkumához tudnám hasonlítani, melyből elég egy aprócska darabka és rögtön megízesíti és megszínesíti a teljes ételt”
Bővebben »

További információ:

info@vistaverde.hu

+36 70 321 18 69

További képzések:

Hírlevél

Legyél naprakész! Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként tájékozódj aktuálisan induló programjainkról, képzéseinkről! Ígérjük, nem fogunk feleslegesen zaklatni 🙂

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Vista Verde közelgő eseményei
Események Vista Verde közelgő eseményei

Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. A Google és a Facebook sütikkel elemzi a honlap forgalmát, és szabja személyre a hirdetéseket. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás