Business Coach képzés

Üzleti élet hatékonyabban!

Induló Business Coach képzéseink

Szervezés alatt!

Küldd el jelentkezésed a számodra ideális dátumokkal!

Jelentkezés »

A képzés hivatalos megnevezése: A szervezet és a vezetés szociálpszichológiája
A képzés engedélyeztetési száma: E-000378/2014/D017

Szakmai felelős

Hevesi Mónika

Hevesi Mónika

Vállalati kommunikáció szakértő
+36 30 281 48 56
monikahevesi@vistaverde.hu

„Minden sikeres Vezető mögött áll egy coach”. Én is ebben hiszek, és ezt tapasztaltam meg az üzleti életben is.”  Bővebben »

Megújult Business Coach képzésünkről

Ezért érdemes!

Célunk olyan Business Coachok képzése, akik hatékony segítséget tudnak nyújtani az üzleti élet szereplőinek. A coach feladata, hogy a kliens dilemmáját feltárja, pontosan definiálja a célját, és egy, a coachee(kliens) számára elfogadható, megvalósítható tervet dolgozzanak ki a megvalósításhoz. Tehát célunk az, hogy a nálunk végzett coach a képzésen tanult eszközöket magabiztosan, a szituációnak megfelelően kezelje, miután kiépítette a munkához szükséges bizalmi légkört, értse és használja az értő figyelem, aktív hallgatás és kérdezéstechnika módszertanát.

A képzés másik célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az ICF által definiált coaching alapelveit, módszereit, szemléletmódját, valamint az olyan probléma megoldási, konfliktuskezelési és változás-menedzsment ismereteket, melyek segítségével az üzleti életben nagyobb hatékonysággal érhetnek el komolyabb sikereket.

Célunk továbbá, hogy segítsük és támogassuk a nálunk végzett coach hallgatókat saját vállalkozásuk beindításában, az én márka építésében, hogy megtalálják a saját erősségeiknek megfelelő célcsoportot, sikeresen tudják használni az online és offline marketing eszközöket, hogy aztán kreativitásuknak, kitartásuknak köszönhetően felkészülten tudjanak elindulni a kitűzött céljuk felé.

Mit csinál egy business coach?

A business coach a coaching folyamat kezdetén segít az ügyfelének, hogy pontosítsa céljait, és ismerje fel a célja elérését gátló nehézségeket. Miután tisztában vannak a problémával, a coach segít, hogy az ügyfele rájöjjön, mit kell tennie a továbbiakban, és min kell feltétlenül változtatnia ahhoz, hogy egyenesebben lépkedhessen a célja fele. Ezt megerősítik az ezután következő visszajelzések a coachtól, amelyek segítik az ügyfelet a kijelölt térben mozogni, és a céljáért küzdeni.

A Business Coach cégvezetőket, az üzleti világban dolgozó embereket ösztönöz arra, hogy sikeres vállalkozást vezethessenek, és sikeresek lehessenek a munkájukban. Segít, hogy az ügyfél minden potenciáját felfedezhesse, vezetői kompetenciái tovább erősödjenek, és a későbbiekben, felhasználva ezeket az erősségeket, kiálljon magáért, és használva önbizalmát, előrehaladjon az üzleti világban.

Miben fejlesztjük a résztvevőket?

A coaching alapokon túl (pl. önismeret, önreflexió, saját motivációs rendszer feltérképezése, asszertív kommunikáció, hatásos kérdezéstechnika, értő figyelem elsajátítása) nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlati képzésre, mint például vállalati közegben való coach-olás, a business coaching elemeinek (pl. célkitűző háromszög-beszélgetés, shadow-coaching vagy etikus visszajelzés a megrendelő számára) gyakorlására. A program során külön modulban oktatjuk a coach vállalkozás elindításához, az “én-márka”(self-branding) felépítéséhez szükséges tudnivalókat.

Mi az az EMCC-European Mentoring and Coaching Council

EMCC – (European Mentoring and Coaching Council)

 

Az “EMCC Magyarország” az Európai Mentoring és Coaching Szervezet Magyarországi Egyesülete, az EMCC magyarországi tagszervezete. AZ EMCC Európában a legnagyobb és legismertebb coach szervezet, 26 országban van jelen.

Az egyesület legfontosabb tulajdonsága, hogy befogadó. Kiket, miket is fogad be pontosan?

 • mindazokat, akik a coaching folyamatában érintettek: coachokat, mentorokat, vezetőket, HR-eseket, fejlesztőket, valamint a vezetéssel, szervezetfejlesztéssel és személyiségfejlesztéssel foglalkozó tudományok képviselőit
 • a különböző coaching és mentoring módszertanokat, megközelítésmódokat
 • a szolgáltatókat: coaching / mentoring cégeket, vállalkozókat

 Mi az EMCC célja?

Az egyesület célja a mentor és coach szakma nemzetközi színvonalú művelésének meg és elismertetése hazánkban, valamint  hogy – hasznosítva tagjainak széleskörű és sokrétű szaktudását -, meghatározó szerepet töltsön be a minõségi vezetési gyakorlat megvalósításában, az üzleti élet felsõvezetõinek fejlesztésében.

EMCC Magyarország weboldala:

http://emcchu.org/

EMCC weboldala:

http://emcchu.org/emcc/

Bemutató az EMCC egyéni Coach akkreditációjáról:

http://emcchu.org/wp-content/uploads/2015/10/EMCC_HU_KLUB_2016_FEBRUAR_AkkreditacioAZ_1.pdf

 

MIÉRT JÓ, HOGY A VISTA VERDE AZ EMCC TAGJA?

A Vista Verde Oktatási Központ az EMCC (European Mentoring and Coaching Council) tagja.

 Mit jelent ez?

A Vista Verde Oktatási Központ, megfelelve az EMCC által támasztott minőségi követelményeknek, coach képzéseire elindította nemzetközi akkreditációját is, melynek eredménye képpen 2018-ban már minden, Vista Verde-nél végzett coach hallgatónk Európai Minőségi Díjas (EQA), „Practitioner” nemzetközi szintű képzést igazoló Tanúsítványt kap.

 Hogyan épül fel a EQA minősített coach képzés?

Business és Life coach képzésünket az EMCC coach szervezet által támasztott kompetenciáknak megfelve állítottuk össze tematikánkat, 130+20 órában:

 • 130 óra elmélet/gyakorlat
 • 10 óra Konzultáció és Mentoring program
 • 10 óra egyéni online felkészülés

 

Milyen Tanúsítványt kapnak végzett Coach hallgatóink?

Végzett coach hallgatóink, akik részt vesznek a 130+20 órás coach képzésen és sikeres írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek, egy sorszámozott, EMCC pecséttel ellátott, és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által is jóváhagyott Tanúsítványt kapnak. Ez a Tanúsítvány azt is igazolja, hogy olyan végzett Coachok, akik professzionális Coach-ként hazai és nemzetközi szinten is tevékenykedhet a szakmában, és van lehetőségük további, EMCC egyéni minősítések megszerzésére is, mint pl. az Európai Egyéni Akkreditáció (EIA) minősítés, a Vista Verde Oktatási Központ közreműködésével.

Miért a Vista Verde Business coaching képzése?
 • Engedélyezett felnőttképzési intézmény és képzési program
 • Az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) kompetenciái alapján készített képzési tematika
 • Piacképes szaktudás és módszertan
 • Széles elméleti és gyakorlati tudásanyag átadása
 • Több ezer óra coaching tapasztalattal rendelkező tréner csapat
 • Konzulensi támogatás és egyedülálló Mentor Coaching program
 • Nyomtatott és elektronikus jegyzetanyagok coaching eszközökkel, tesztekkel
 • Valódi és szimulált esetgyakorlatok
 • Tapasztalatcsere, képzés utáni programok, coaching esetmegbeszélések
 • Szakmai segítség az új vállalkozás elindításában
Kinek ajánljuk a képzést?

Mindazoknak, akiket érdekel a coaching, és munkájuk, magánéletük során szívesen alkalmaznák a módszer technikáit, eszközeit, a képzés során elsajátított kompetenciákat.

Engedélyezett (korábban akkreditált) business coaching tréningünket elsősorban közép- és felsővezetőknek, HR-eseknek, trénereknek, pszichológusoknak, mediátoroknak ajánljuk, illetve mindazoknak, akik business coach-ként szeretnének megbízásokat vállalni, vagy vezetőként szeretnék elsajátítani és alkalmazni a business coaching szemléletét, készségeit, kompetenciáit.

A képzés időtartama és helyszíne

Az esti Business Coach időtartama:  120 óra helyett 130+20 órás képzés! 

Helyszín: 1085 Budapest, József krt. 35-37., 4. emelet. A helyszín a csoport létszámától függően változhat.

Küldd el érdeklődésed a képzéssel kapcsolatban és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

A KÉPZÉS DÍJA

Küldd el az érdeklődésed a képzés iránt és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

Szervezés alatt!

Küldd el jelentkezésed a számodra ideális dátumokkal!

Jelentkezés »

A KÉPZÉS ÜTEMEZÉSE ÉS TEMATIKÁJA

A képzés ütemezése: 130+20 elméleti és gyakorlati képzés!

1. Blokk – A Business Coaching alapjai

 • Önismeret és önreflexió. A coach én-képe, érzelmi intelligencia. Pszichológiai eszközök a coaching folyamatban.
 • Business coaching alapok. A business coaching folyamat felépítése. Szereplők, felelősségek, nyitó beszélgetés. Kompetenciák a vezetői coachingban.
 • Jung-féle személyiségtipológiai rendszer. “Árnyék-Én” és projekció. Sémák és sztereotípiák. Tipikus munkahelyi játszmák.
 • Kommunikációs stílusok. Vezetői kommunikációs dilemmák, generációs különbségek. Tárgyalási alapismeretek, értő figyelem. Motivációelmélet és motivációs eszközök a coachingben.
 • Akvizíció és a célkitűző háromszög-beszélgetés, a célkitűzés gyakorlása. A coaching szerződés alapjai.
 • Kérdezéstechnika-elmélet: dilemma-elemzés, vezetői esettanulmány. Akvárium-coaching gyakorlat. Perspektívaváltás a coachingban.

2. Blokk – Business Coaching technikák, eszközök

 • Kérdezéstechnika-gyakorlat meghívott ügyfelekkel. Coaching-modellek. A coaching határterületei. Kártya, NLP, esetfeldolgozó módszerek, viselkedésgenetika.
 • Diagnosztikai rendszerek használata, tervezés, visszamérés. Selfmapping. 360 fokos felmérés. Coaching gyakorlat.
 • Specifikálódás az üzleti területeken. Tranzakció analízis a coachingban. A kiégés folyamata és kezelése. Bővített coaching eszköztár. 5 lépéses intervenciós modell.
 • Team coaching, Action Learning csoportok facilitálása. További coaching típusok és modellek (GROW-modell, 4D-modell, Co-active coaching, EQ coaching, stb.)
 • Self-branding. Az etikus coaching vállalkozás beindítása, működtetése. Vezetéselméleti tudástár fejlesztése. Coaching szemléletű vezetés.
 • Esetfeldolgozások, szerepgyakorlatok visszajelzéssel.

A jelentkezés feltétele

Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével erősítheti meg a részvételi szándékát. A jelentkezéshez minimum középfokú végzettség (érettségi) szükséges, melynek másolati példányát a jelentkezéshez csatolni kell (elektronikus formátum esetén JPG, vagy PDF). Képzésünk nyílt csoportos képzések, melyek a minimum létszám megléte esetén indulnak. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 15 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

Kapcsolódó képzéseink

Aktuális

Változás vagy változtatás?

Nem mindegy! Egyik ugyanis előfeltétele a másiknak! Ha nem vagyunk képesek a szemléletmódbeli változásra, nem fogunk tudni változtatni sem!

További információ:

info@vistaverde.hu

+36 70 321 18 69

További képzések:

Események