Business Coach képzés

Üzleti élet hatékonyabban!

Megújult business coach képzésünkről

Szervezés alatt!

Küldd el jelentkezésed a számodra ideális dátumokkal!

Jelentkezés »

A képzés engedélyeztetési száma: E-000378/2014/D018

Szakmai felelős

Hevesi Mónika

Hevesi Mónika

Vállalati kommunikáció szakértő
+36 30 281 48 56
monikahevesi@vistaverde.hu

„Minden sikeres Vezető mögött áll egy coach”. Én is ebben hiszek, és ezt tapasztaltam meg az üzleti életben is.”  Bővebben »

Business Coach képzésünkről

Ezért érdemes!

Célunk olyan Business Coachok képzése, akik hatékony segítséget tudnak nyújtani az üzleti élet szereplőinek. A coach feladata, hogy a kliens dilemmáját feltárja, pontosan definiálja a célját, és egy, a coachee(kliens) számára elfogadható, megvalósítható tervet dolgozzanak ki a megvalósításhoz. Tehát célunk az, hogy a nálunk végzett coach a képzésen tanult eszközöket magabiztosan, a szituációnak megfelelően kezelje, miután kiépítette a munkához szükséges bizalmi légkört, értse és használja az értő figyelem, aktív hallgatás és kérdezéstechnika módszertanát.

A képzés másik célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az ICF által definiált coaching alapelveit, módszereit, szemléletmódját, valamint az olyan probléma megoldási, konfliktuskezelési és változás-menedzsment ismereteket, melyek segítségével az üzleti életben nagyobb hatékonysággal érhetnek el komolyabb sikereket.

Célunk továbbá, hogy segítsük és támogassuk a nálunk végzett coach hallgatókat saját vállalkozásuk beindításában, az én márka építésében, hogy megtalálják a saját erősségeiknek megfelelő célcsoportot, sikeresen tudják használni az online és offline marketing eszközöket, hogy aztán kreativitásuknak, kitartásuknak köszönhetően felkészülten tudjanak elindulni a kitűzött céljuk felé.

Mit csinál egy business coach?

A business coach a coaching folyamat kezdetén segít az ügyfelének, hogy pontosítsa céljait, és ismerje fel a célja elérését gátló nehézségeket. Miután tisztában vannak a problémával, a coach segít, hogy az ügyfele rájöjjön, mit kell tennie a továbbiakban, és min kell feltétlenül változtatnia ahhoz, hogy egyenesebben lépkedhessen a célja fele. Ezt megerősítik az ezután következő visszajelzések a coachtól, amelyek segítik az ügyfelet a kijelölt térben mozogni, és a céljáért küzdeni.

A Business Coach cégvezetőket, az üzleti világban dolgozó embereket ösztönöz arra, hogy sikeres vállalkozást vezethessenek, és sikeresek lehessenek a munkájukban. Segít, hogy az ügyfél minden potenciáját felfedezhesse, vezetői kompetenciái tovább erősödjenek, és a későbbiekben, felhasználva ezeket az erősségeket, kiálljon magáért, és használva önbizalmát, előrehaladjon az üzleti világban.

Miben fejlesztjük a résztvevőket?

A coaching alapokon túl (pl. önismeret, önreflexió, saját motivációs rendszer feltérképezése, asszertív kommunikáció, hatásos kérdezéstechnika, értő figyelem elsajátítása) nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlati képzésre, mint például vállalati közegben való coach-olás, a business coaching elemeinek (pl. célkitűző háromszög-beszélgetés, shadow-coaching vagy etikus visszajelzés a megrendelő számára) gyakorlására. A program során külön modulban oktatjuk a coach vállalkozás elindításához, az “én-márka”(self-branding) felépítéséhez szükséges tudnivalókat.

Mi az az EMCC-European Mentoring and Coaching Council

EMCC – (European Mentoring and Coaching Council)

 

Az “EMCC Magyarország” az Európai Mentoring és Coaching Szervezet Magyarországi Egyesülete, az EMCC magyarországi tagszervezete. AZ EMCC Európában a legnagyobb és legismertebb coach szervezet, 26 országban van jelen.

Az egyesület legfontosabb tulajdonsága, hogy befogadó. Kiket, miket is fogad be pontosan?

 • mindazokat, akik a coaching folyamatában érintettek: coachokat, mentorokat, vezetőket, HR-eseket, fejlesztőket, valamint a vezetéssel, szervezetfejlesztéssel és személyiségfejlesztéssel foglalkozó tudományok képviselőit
 • a különböző coaching és mentoring módszertanokat, megközelítésmódokat
 • a szolgáltatókat: coaching / mentoring cégeket, vállalkozókat

 Mi az EMCC célja?

Az egyesület célja a mentor és coach szakma nemzetközi színvonalú művelésének meg és elismertetése hazánkban, valamint  hogy – hasznosítva tagjainak széleskörű és sokrétű szaktudását -, meghatározó szerepet töltsön be a minõségi vezetési gyakorlat megvalósításában, az üzleti élet felsõvezetõinek fejlesztésében.

EMCC Magyarország weboldala:

http://emcchu.org/

EMCC weboldala:

http://emcchu.org/emcc/

Bemutató az EMCC egyéni Coach akkreditációjáról:

http://emcchu.org/wp-content/uploads/2015/10/EMCC_HU_KLUB_2016_FEBRUAR_AkkreditacioAZ_1.pdf

 

MIÉRT JÓ, HOGY A VISTA VERDE AZ EMCC TAGJA?

A Vista Verde Oktatási Központ az EMCC (European Mentoring and Coaching Council) tagja.

 Mit jelent ez?

A Vista Verde Oktatási Központ, megfelelve az EMCC által támasztott minőségi követelményeknek, coach képzéseire elindította nemzetközi akkreditációját is, melynek eredménye képpen 2018-ban már minden, Vista Verde-nél végzett coach hallgatónk Európai Minőségi Díjas (EQA), „Practitioner” nemzetközi szintű képzést igazoló Tanúsítványt kap.

 Hogyan épül fel a EQA minősített coach képzés?

Business és Life coach képzésünket az EMCC coach szervezet által támasztott kompetenciáknak megfelve állítottuk össze tematikánkat, 130+20 órában:

 • 130 óra elmélet/gyakorlat
 • 10 óra Konzultáció és Mentoring program
 • 10 óra egyéni online felkészülés

 

Milyen Tanúsítványt kapnak végzett Coach hallgatóink?

Végzett coach hallgatóink, akik részt vesznek a 130+20 órás coach képzésen és sikeres írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek, egy sorszámozott, EMCC pecséttel ellátott, és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által is jóváhagyott Tanúsítványt kapnak. Ez a Tanúsítvány azt is igazolja, hogy olyan végzett Coachok, akik professzionális Coach-ként hazai és nemzetközi szinten is tevékenykedhet a szakmában, és van lehetőségük további, EMCC egyéni minősítések megszerzésére is, mint pl. az Európai Egyéni Akkreditáció (EIA) minősítés, a Vista Verde Oktatási Központ közreműködésével.

Miért a Vista Verde Business coaching képzése?
 • Engedélyezett felnőttképzési intézmény és képzési program
 • Az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) kompetenciái alapján készített képzési tematika
 • Piacképes szaktudás és módszertan
 • Széles elméleti és gyakorlati tudásanyag átadása
 • Több ezer óra coaching tapasztalattal rendelkező tréner csapat
 • Konzulensi támogatás és egyedülálló Mentor Coaching program
 • Nyomtatott és elektronikus jegyzetanyagok coaching eszközökkel, tesztekkel
 • Valódi és szimulált esetgyakorlatok
 • Tapasztalatcsere, képzés utáni programok, coaching esetmegbeszélések
 • Szakmai segítség az új vállalkozás elindításában
Kinek ajánljuk a képzést?

Mindazoknak, akiket érdekel a coaching, és munkájuk, magánéletük során szívesen alkalmaznák a módszer technikáit, eszközeit, a képzés során elsajátított kompetenciákat.

Engedélyezett (korábban akkreditált) business coaching tréningünket elsősorban közép- és felsővezetőknek, HR-eseknek, trénereknek, pszichológusoknak, mediátoroknak ajánljuk, illetve mindazoknak, akik business coach-ként szeretnének megbízásokat vállalni, vagy vezetőként szeretnék elsajátítani és alkalmazni a business coaching szemléletét, készségeit, kompetenciáit.

A képzés időtartama és helyszíne

Az esti Business Coach időtartama:  120 óra helyett 130+20 órás képzés! 

Helyszín: 1085 Budapest, József krt. 35-37., 4. emelet. A helyszín a csoport létszámától függően változhat.

Küldd el érdeklődésed a képzéssel kapcsolatban és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

A KÉPZÉS DÍJA

Küldd el az érdeklődésed a képzés iránt és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

Szervezés alatt!

Küldd el jelentkezésed a számodra ideális dátumokkal!

Jelentkezés »

A KÉPZÉS ÜTEMEZÉSE ÉS TEMATIKÁJA

A képzés ütemezése: 130+20 elméleti és gyakorlati képzés!

1. Blokk – A Business Coaching alapjai

 • Önismeret és önreflexió. A coach én-képe, érzelmi intelligencia. Pszichológiai eszközök a coaching folyamatban.
 • Business coaching alapok. A business coaching folyamat felépítése. Szereplők, felelősségek, nyitó beszélgetés. Kompetenciák a vezetői coachingban.
 • Jung-féle személyiségtipológiai rendszer. “Árnyék-Én” és projekció. Sémák és sztereotípiák. Tipikus munkahelyi játszmák.
 • Kommunikációs stílusok. Vezetői kommunikációs dilemmák, generációs különbségek. Tárgyalási alapismeretek, értő figyelem. Motivációelmélet és motivációs eszközök a coachingben.
 • Akvizíció és a célkitűző háromszög-beszélgetés, a célkitűzés gyakorlása. A coaching szerződés alapjai.
 • Kérdezéstechnika-elmélet: dilemma-elemzés, vezetői esettanulmány. Akvárium-coaching gyakorlat. Perspektívaváltás a coachingban.

2. Blokk – Business Coaching technikák, eszközök

 • Kérdezéstechnika-gyakorlat meghívott ügyfelekkel. Coaching-modellek. A coaching határterületei. Kártya, NLP, esetfeldolgozó módszerek, viselkedésgenetika.
 • Diagnosztikai rendszerek használata, tervezés, visszamérés. Selfmapping. 360 fokos felmérés. Coaching gyakorlat.
 • Specifikálódás az üzleti területeken. Tranzakció analízis a coachingban. A kiégés folyamata és kezelése. Bővített coaching eszköztár. 5 lépéses intervenciós modell.
 • Team coaching, Action Learning csoportok facilitálása. További coaching típusok és modellek (GROW-modell, 4D-modell, Co-active coaching, EQ coaching, stb.)
 • Self-branding. Az etikus coaching vállalkozás beindítása, működtetése. Vezetéselméleti tudástár fejlesztése. Coaching szemléletű vezetés.
 • Esetfeldolgozások, szerepgyakorlatok visszajelzéssel.

A képzés oktatói és trénerei

A Vista Verde a képzések magas színvonalának biztosítása érdekében nagy hangsúlyt fektet a szakmailag kiváló, tapasztalt oktatók megnyerésére, továbbá az Intézmény vezetése tudatosan törekszik arra, hogy csak a szükséges előfeltételekkel és referenciákkal rendelkező trénerekkel működjön együtt.
Trénereink a hazai coaching szakma elhivatott, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező képviselői.
Az ICF nemzetközi coaching szervezet által minősített PCC és ACC Coach trénerek
Engedélyezett Business Coach képzésünk Coach-trénerei Magyarországon egyedülálló módon több, mint 10000 óra Couching tapasztalattal, garantálják a legjobb minőséget!


VERES PAULA
Veres Paula

Szerep: Business, Corporate Coach (LTC), vezetőfejlesztő, mentor, tréner
Tapasztalat: 5500 órányi coacholás
Szakterület: vezetői fejlesztés, vezetői kompetenciák

Veres Paula vagyok, akkreditált coach. 5500 óra coaching ülés gyakorlatom van business, corporate, life témákban. 15 éves pénzügyi szektorban megélt tapasztalattal rendelkezem: multinacionális, és kkv környezetben vezetőként főleg az értékesítésben, projekt munkákban, szervezetfejlesztésben vettem részt. Sokat coacholok, és sokat coacholtatom magam. 7 éve foglalkozom szervezetek és vezetők fejlesztésével, specialitásom a vezetői coaching, a kompetenciák fejlesztése, mérhetően. Egyéni és team munkákban kísérem a hozzám fordulókat. Az elmúlt években közel 200 vezető tisztelt meg a bizalmával coaching folyamataink során.

Tevékenykedem belső, és külső coachként, tapasztalatot szerezve ezzel szervezeti, és projekt coachingban, és vezető fejlesztésben egyaránt. Hitvallásom, hogy az egyén fejlődése pozitívan hat az üzleti eredményekre, és fenntartható szokások alakulhatnak ki a coaching folyamat során. Mindenkiben ott a tapasztalat, a tehetség, és a kiaknázatlan lehetőség: coachként ezt segítem mozgásba hozni.

Média megjelenéseim:


BESNYI ERIKA

Besnyi ErikaSzerep: coach, tréner, képzési specialista
Tapasztalat: 4000 órányi coacholás
Szakterület: ACC Life és Business és Management Coach, Action Learning Facilitator

Nemzetközi nyelvtanárként kezdetben az angol nyelvvel kapcsolatos munkáim kötöttek le: tanítottam, tolmácsoltam, fordítottam, és számos angol nyelvkönyvet írtam. Majd az üzleti világba átigazolva céget vezetettem és a megkereséseknek eleget téve 8 évet dolgozottam különböző multinacionális cégeknél (AVIVA, ING, Provident) képzési és fejlesztési vezetőként és executive coach-ként. 2008-ban az elsők között végeztem a European Coaching Association és a Dr. Bodó Training közös szervezésében indított Business Management coach-képzésen. 2014-ben Action Learning facilitátori, 2015-ben pedig ACC minősítést szereztem.  Specializációm az Enneagram és a DISC személyiségtipológia, amelyeket remekül kamatoztatom trénerként és coach-ként is. Misszióm ez emberek közötti kommunikáció javítása, és olyan iskolák és alapítványok támogatása, amelyek humanista szemlélettel, mély elfogadással és lelkesedéssel valami újat, egyedit alkotnak vagy segítenek másoknak.


FERENTZY ZSUZSA

Szerep: tréner, Business Management coach, szupervízor
Tapasztalat: 3000 órányi coacholás
Szakterület: vezetői fejlesztés, vezetői kompetenciák

Több, mint  12 éve gyakorlom a tréner és coach hivatást.  Bölcsész végzettségem van, később coach és szupervízor képesítést is szereztem. Fő területem az együttműködést az egyéni és csoport hatékonyságot előmozdító programok, az önismeret erősítése és a hatékony kommunikáció elősegítése révén. Az a célom, hogy a résztvevőket egy örömteli tapasztalati tanulás folyamatában kísérjem, amelyben felfedezhetik önmagukat, megtalálják erősségeiket, beazonosítsák céljaikat, ezáltal jobban érezzék magukat a bőrükben, könnyebben kapcsolódjanak másokhoz, sikeresebbek legyenek a  munkában és a magánéletükben egyaránt.

A jelentkezés feltétele

Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével erősítheti meg a részvételi szándékát. A jelentkezéshez minimum középfokú végzettség (érettségi) szükséges, melynek másolati példányát a jelentkezéshez csatolni kell (elektronikus formátum esetén JPG, vagy PDF). Képzésünk nyílt csoportos képzések, melyek a minimum létszám megléte esetén indulnak. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 15 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

Kapcsolódó képzéseink

Aktuális

További információ:

info@vistaverde.hu

+36 70 321 18 69

További képzések:

Események