Mediátor képzés

Egyedülállóan népszerű mediátor képzésünk Magyarországon több helyszínen!

Induló mediátor képzéseink

Mediátor képzés, 2×3 nap,
Budapesten

Az őszi időpont betelt! Következő képzés várható ideje: 2018. február

Helyszín: Vista Verde Oktatási Központ, Bp., József krt. 37-39.
A képzés díja: 144 000 Ft/fő/60 óra. 0% áfa

Jelentkezés »

Nem felel meg egyik időpont sem?

Küldd el jelentkezésed a számodra ideális dátumokkal!

A képzés engedélyeztetési száma: E-000378/2014/D002

szakmai felelős

Hevesi Lia

Hevesi Lia

Munka – és szervezetpszichológus
+36 20 330 71 75
liahevesi@vistaverde.hu

“Liát egy nagyon értékes kurkumához tudnám hasonlítani, melyből elég egy aprócska darabka és rögtön megízesíti és megszínesíti a teljes ételt”
Bővebben »

A mediátor képzésről

Mi a mediáció?

A mediáció tulajdonképpen közvetítést jelent. Egy olyan speciális konfliktuskezelő , alternatív vitarendező módszer, melyben a mediátor a felek közti vitában semleges harmadik félként jár közben, segít tisztázni a helyzetet és olyan megoldást találni, mely a felek mindegyike számára elfogadható.

Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) bevezette 2014. március 15-ével a családjog területén a válással és szülői felügyelettel kapcsolatban a kötelező mediáció jogintézményét. Ennek eredményeképpen a mediáció (közvetítői tevékenység) jelentősége a családi jogi vitákban megnőtt, ezen a mediációs területen az esetek növekedése egyértelműen várható.

Az oktatás területén is jelentős változást hozott a nemzeti köznevelési törvény végrehajtási rendelete, mely új jogintézményként bevezette az oktatási mediációt, illetve fegyelmi eljárást megelőző lehetőségként nevesítette a normasértés esetén alkalmazható oktatási mediációt.

A gazdasági jogviták területén is növekedni fog az igény az alternatív eszközök – így a mediáció –  iránt, tekintettel arra, hogy az új Ptk. a korábbi szabályozástól eltérően, a  kisebb gazdálkodó szervezeteket – kkt., bt. stb. – is felruházta jogi személyiséggel, amelynek következtében ezeknek a vállalkozásoknak is kötelező lett 2014. március 15-től gazdasági vitáikban a per előtti egyeztetés, melynek egyik lehetséges formája a mediáció.

A mediátor képzés elismerése

Igazságügyi Minisztérium által elfogadott képzés, aminek elvégzése, és sikeres vizsga letétele után kérvényezheti a közvetítői igazolvány kiállítást.

AZ IM (KIM) Névjegyzékbe való bekerülés feltétele a közvetői / mediáció szakmai képzésről és továbbképzésről szóló 63/2009.(XII.17.) IRM rendelet előírásának megfelelő, sorszámmal ellátott, minimum 60 órát igazoló tanúsítvány, a diploma szerinti képesítésben eltöltött öt év szakmai gyakorlat igazolása és erkölcsi bizonyítvány.

A teljes programot elvégzők a képzés végén sorszámozott TANÚSÍTVÁNYT kapnak. Amennyiben a résztvevő megfelelő minősítéssel csak I. modult végzi el, akkor számára folyamatközi részvételi igazolást állítunk ki. A képzés elvégzését igazoló tanúsítvány kiadásának feltétele aktív részvétel a gyakorlatokon hatékony, együttműködő részvétel a teljes képzésen, a résztvevő hiányzása nem lépheti túl a megengedett 17%-os (azaz 10 óra) hiányzás mértékét és a képzés legalább „Megfelelt” szintű teljesítése.

Mi a mediációs képzés célja?

Engedélyezett képzési programunk a közvetítés (mediáció) alternatív konfliktuskezelés módszerét adja át a képzés részvetőinek. A képzés során önismereti tapasztalattal, új szemlélettel, kommunikációs technikákkal, pszichológiai ismeretekkel és további készségekkel, tudással gazdagodik minden résztvevő, melyek segítségével alkalmassá válik sikeres mediációs eljárások levezetésére.

MIT CSINÁL EGY MEDIÁTOR?

A résztvevők a mediáció képzés során felkészülnek a mediáció eszközeinek használatára. Az ehhez szükséges elméleti tudás és szakmai gyakorlat elsajátításával, valamint nagyszámú szimulált esetgyakorlat keretében ismerkedhetnek meg a mediátor feladataival, a mediációs eljárás folyamatával, jogi hátterével, illetve a mediáció különböző alkalmazási területeivel.

A képzésen megszerzett mediációs ismeretek, kommunikációs technikák alkalmazhatók az élet egyéb területein is, egyszerűbb családi, párkapcsolati konfliktusok feloldására is.

Kinek ajánljuk a mediátor képzésünket?

Igazságügyi Minisztérium (IM) és Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv általi engedéllyel rendelkező mediáció képzésünket azoknak ajánljuk, akik gyorsan kívánnak e megnövekedett igényre reagálni egy új szakma elsajátításával.

A képzés ütemezése és tematikája

 • Konfliktuselmélet a mediáció tükrében
 • Tárgyalási alapismeretek és készségek
 • Alternatív vitarendezési módok
 • Mediáció elmélete
 • Helyzetgyakorlatok
 • Kommunikációs technikák a mediációba
 • Pszichológiai ismeretek és készségek
 • Mediáció jogi háttere, etikai kódex
 • Mediációs esetek szituációs gyakorlata

Mi a jelentkezés feltétele?

Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével erősítheti meg a részvételi szándékát.

A jelentkezéshez felsőfokú végzettség (diploma) szükséges, melynek másolati példányát a jelentkezéshez csatolni kell (elektronikus formátum esetén JPG, vagy PDF).

A bekapcsolódás nincs szakmai végzettséghez, előzetesen elvárt ismeretekhez kötve.

Képzésünk nyílt csoportos képzések, melyek a minimum létszám megléte esetén indulnak. A részvételi szándékokat a jelentkezések sorrendjében rögzítjük, maximum 15 főig tudunk csak jelentkezéseket fogadni.

Középfokú végzettség esetén csak tréning formájában végezhető el, de ebben az esetben a díj áfa köteles. Kívánunk nyitni azok felé is, akik még nem rendelkeznek diplomával és szeretnének az életükben változtatni a kommunikációs technikáikon egyszerűbb családi, párkapcsolati, munkahelyi konfliktusaikon, ezért tréning formájában is elvégezhető a mediáció képzésünk.

A képzés időtartama és helyszíne

A képzés 60 órás (6 napos).

BUDAPESTI képzés

 • 2017. október 27-28-29.; november 17-18-19.

 

Megengedett hiányzás: 1 alkalom.

MEGTELT! A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS VÁRHATÓ IDŐPONTJA 2018 FEBRUÁR!

A képzés díja

A képzés ár: 144.000.- Ft/fő (a 60 óra összesen)

(Áfa: 0%, tárgyi adómentes), mely igény esetén részletekben is fizethető (2 részletben).
Az ár tartalmazza a jegyzetet, illetve a vizsgadíjat is.

Ha Ön szociális szektorból jelentkező közalkalmazott, kérem érdeklődjön egyedi támogatásunk iránt.

Mediátor képzés, 2×3 nap,
Budapesten

Az őszi időpont betelt! Következő képzés várható ideje: 2018. február

Helyszín: Vista Verde Oktatási Központ, Bp., József krt. 37-39.
A képzés díja: 144 000 Ft/fő/60 óra. 0% áfa

Jelentkezés »

Nem felel meg egyik időpont sem?

Küldd el jelentkezésed a számodra ideális dátumokkal!

Lehetséges mediátor továbbképzések

A közvetítői szakmai képzésről és továbbképzésről szóló 63/2009 (XII. 17.) rendelet kötelező továbbképzést ír elő mindazok számára, akik a Közvetítői Névjegyzékben közvetítőként szerepelnek. A továbbképzési kötelezettség kreditpontok megszerzésével teljesíthető. Képzési központunkban többféle, a továbbképzési kötelezettség teljesítését lehetővé tevő kurzust szervezünk, melyek további gyakorlatias és mindenképpen hasznos ismereteket nyújtanak.

Kik a képzés oktatói, trénerei?

A minisztériumi előírásoknak megfelelően a mediáció képzésünket nagy szakmai tapasztalattal és közvetítői igazolvánnyal rendelkező szenior mediátor-kiképző trénerek végzik, akik napi szinten végzett mediációs gyakorlattal rendelkeznek, így minden elméleti anyagrészre a saját tapasztalataikból tudnak példákat hozni.

Miért a Vista Verde mediátor képzése?

 • A Vista Verde az új felnőttképzési törvény szerinti engedélyeztetett intézmény. A képzés a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv által engedélyeztetett (akkreditált program).  Engedélyszáma: E-000378/2014/D001 A program lejárati ideje: visszavonásig érvényes.
 • Célkitűzésünk a mediáció alapos megismertetése, mely a visszajelzések szerint képzéseinken meg is valósul.
 • A lehető legszélesebb  elméleti és gyakorlati tudásanyag adjuk át, hogy minden szituációban kompetens lehessen.
 • Komplett nyomtatott tananyagot biztosítunk, ami lefedi a teljes elméleti és gyakorlati részt.
 • Továbbfejlesztett kérdezéstechnika, semlegesbe fordítás, a mondatokban elhangzó üzenetek felismerése és ennek felszínre hozása is szerepel a tanultak között.
 • Mediáció trénereink a hazai legjobb trénerek közé tartoznak, akik magabiztosan adják át tudásukat.
 • A 2014-es polgári törvénykönyvben a mediációval kapcsolatos változtatásokat széleskörűen feldolgozzuk.
 • Egyedi érzékenyítési és mélyítési technikákat tanítunk.
 • Kommunikáció, aktív figyelem terén speciális gyakorlatokkal javítunk (ez a mediátor sikerességének egyik záloga).
 • Képzés zárásakor kipróbálhatja a tanultakat és két fél között mediálhat!

Aktuális

További információ:

info@vistaverde.hu

+36 70 321 18 69

További képzések:

Rólunk mondták:

Tunyoghy Kinga, résztvevő:

“Ha jobban belegondolok, nem lehet azt írni, hogy elvárások nélkül érkeztem a képzésre, mert ha más nem is, látens elvárásom biztosan akadt. Az elmúlt időben részt vettem néhány képzésen, s ez számomra minden várakozásomat felülmúlta. A mércét felrakta. Barátságos, biztonságos légkör, hatalmas tudásanyag, ami áramlik a képzésen.”

Események